2013 – Granhytta

Gran headingDa min kjære Nora kom og spurte om jeg ville ta med rullestolen og bli med på hyttetur oppe i et tre, må jeg innrømme at jeg kom med et spontant uttrykk for tvil om forespørselens seriøsitet. Eller for å sitere meg selv: – Hæ?
Men så viste det seg at det finnes flere såkalte tretopphytter i Brumunddal (bare søk på nettet), hvorav en faktisk er utstyrt med en rampe, slik at det er mulig å komme opp med en rullestol. I alle fall en manuell, jeg har ikke testet med en elektrisk av noe slag. Nå har jeg strengt tatt ikke kjørt opp selv med den manuelle heller, jeg gikk opp med krykkene (eller nærmere bestemt gelenderne, som er gode). Rullestolen ble trillet opp som bagasjetralle, men lar seg selvfølgelig også bruke til persontransport. Muligens med en liten dytt bak, avhengig av armstyrke.
Rullestolen ble imidlertid brukt aktivt oppe i hytta, selv om det ikke er alle krinkelkroker det er mulig å komme seg inn i. For ikke å snakke om hemsen…

Vi fikk ikke sett noen store dyr (bortsett fra elgen ved siden av veien på vei opp), men mange små med pels og fjær. Så er man selvfølgelig som i alle andre situasjoner med kamera avhengig av at man ikke sitter og spiser eller er på do akkurat da det beste motivet stikker hodet fram og sier – Pip, pip, her er jeg!
Veien opp er i diskresjonens navn ikke godt skiltet, men hvis man ikke bare leser, men også husker veibeskrivelsen man får når man bestiller, er det ikke noe problem å finne fram! Alt i alt en minneverdig og universelt utformet hyttetur! Kanskje tar vi en til? I alle fall hvis man skulle slumpe til å bosette seg litt nærmere? Selv om det ikke er billig, er det nemlig vel verdt pengene!

Hytte, gjester og utsikt (o.a.)

Ekorn

EkornfilmEkorn på film

 

Fugler (med antatte artsnavn)

p forrige  p neste