2010 – Lang omvei hjem fra Beitostølen

BergenheadingSå var det hjem fra Beitostølen for andre gang denne sommeren! Første tur ble lengre enn jeg forestilte meg, og tok vel ikke langt unna 8 timer brutto. Andre tur tok omtrent så lang tid som planlagt, nærmere bestemt 8 dager, faktisk. Å kalle det en hjemreise fra Beitostølen er som man skjønner ikke helt presist, egentlig er det en kamuflert norgesferie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vestover

1.dag: I Undredal selger de ost jeg skal ha med til Bergen, dessuten er det passelig langt å kjøre, dessuten må da et slikt lite og bortgjemt sted være fotogent? Det er det! Pittoresk og koselig. Litt lenger enn planlagt blir det når jeg pga. veiarbeid må snu på vei til Årdal og kjøre tilbake til Tyin og E16 for å komme til Lærdal. Jeg tar likevel veien over fjellet til Aurland.
2.dag: Været er ikke like bra denne dagen, men jeg rekker noen bilder før jeg kjører. Dessuten får jeg dratt på besøk i Dale og skiftet frontlyspære nummer to på to dager… I Bergen kjører jeg meg enda mer vill en vanlig, men kommer frem til en (takket være meg) forsinket middag.


Bergen

3.dag: Besøk hos gamle kjente på Sotra, hvor vi gjentar suksessen med å dra til Glesvær.
4.dag: Etter tidligere å ha reist med både Fløibanen og Ulriksbanen, tar vi i år Bybanen! Først ut til Nesttun, så inn til sentrum der vi spiser is og beser byen i regnet. Der høster jeg fotografisk av bymiljøet, rett og slett. Dessuten må det jo kommenteres at vi tar en grundig titt på Bård Breiviks kube som senere blir til utsmykning på en ny bygning ved mitt gamle studiested: “Ligninger i rustfritt stål” på Ole-Johan Dahls hus, Institutt for informatikk.

Østover

5.dag: Jeg forlater Minde etter mitt tredje besøk! Hyggelige besøk (i dårlig vær) også på Stord og i Sandeid, men lite fotografering.
6.dag: I dag får jeg endelig dratt innom Baroniet i Rosendal, med arketoniske og botaniske eksponeringer. Skjønt den slitne arkitekturen på vei dit, med branntomt og pukkverk, gjør sterkere inntrykk og bilder med mer trøkk. For ikke å snakke om industriens høyborg Odda, som nesten må betegnes som turens høydepunkt. Industriell arkitektur i naturskjønne omgivelser! Jeg avslutter med å kjøre gjennom Hardanger midt i fruktsesongen, med et utall fruktboder, men får ikke somlet meg til å kjøpe plommer før jeg handler på Spar i Kinsarvik…
7.dag: Jeg får min andre tur over Hardangervidda på riksvei 7, denne gangen i klarvær, men det blir likevel ikke mange bilder etter at jeg har tatt noen obligatoriske eksponeringer av Vøringsfossen. Disse bildene blir en ren pliktøvelse denne gangen, de forsøksvis originale vinklene gir dårlige resultater.
På kvelden blir det sosialt samvær med gamle kjente og søte katter. Deretter pizzamiddag og overnatting i eget hus!
8.dag: Jeg drar videre nedover Numedal med kurs for Kongsberg og Oslo. Som vanlig synker fotofrekvensen når jeg drar hjemover, dessuten får jeg med meg vannmengder jeg ikke har sett maken til siden Vøringsfossen!

Dyrefilm

Eksotisk dyreliv i bevegelse!

Kom du til denne siden fra Beitostølen 2010, kommer du tilbake dit ved å trykke her.

p forrige  p neste