Originale bilder fra cruise

Jeg tror det nesten må ha vært cruisene mine (2 i tallet) som ga meg ideen til å lage en side med originale bilder. Da jeg så gjennom bildene fra begge cruisene, slo det meg: Disse bildene kan det da ikke være mange andre på cruiset som har tatt? Hvor er de hvite skrogene, paraplydrinkene, solhattene, suvenirselgerne og solbrente naboer fra Bøler? For det er vel det man skal ta bilde av på cruise? Joda, jeg tok vel også ganske mange bilder som ikke kan kalles noe annet enn typiske, og kanskje alle andre heller ikke bare tar klisjefylte selvfølgeligheter med kameraene (i våre dager: mobilene)? Men her er uansettet utvalg av mine merkverdigheter:

 

September 2009

Genova 2009 En travel plass i Genova, blant annet befolket av en skulptur av Kristoffer Columbus, som jeg nå faktisk ikke finner bilde av.

Men en gul fargeblyant mellom to heller? Så absolutt! Hva kan mer uttrykke Genovas egenart? Det er sånt man kan legge merke til når man går med krykker og glaner ned hele tiden for ikke å tråkke feil...

 

Barcelona 2009

Enkelt, greit, kan være tatt hvor som helst, men akkurat dette er tatt i Barcelona.

Jeg hadde tatt bussen inn til sentrum på kvelden, og selv om det ikke sier noe om Barcelona, forteller det at fotografen er glad i form og sterke farger!

 

Palma dM 2009

Alle utsikter blir jo bedre med gul- og svartstripete sikkerhetsmerking! For at folk ikke skal gå på søylen den sitter på, antar jeg?

Gjennom åpningen i skroget jeg har funnet på min vandring rundt på Navigator of the seas, kan man se deler av Palma de Mallorca.

 

Cagliari 2009 1 Hvorfor gå lenger fra båten enn nødvendig? Dette motivet fant jeg på kaia i Cagliari, like bortenfor cruiseterminalen.

Ombord fant jeg noen hyggelige mennesker som lurte på hvorfor jeg bare tok bilde av slikt, og ikke tok det med meg hjem for å lage noe morsomt av det?

 

Cagliari 2009 2 Denne fant jeg også da jeg gikk langs kaia i Cagliari.

Den hadde vært ganske uhåndterlig å få med seg hjem, dessuten var det bare fargene på skroget jeg var interessert i.

 

September 2011 →

Barcelona 2011 1 En litt større båt, i Barcelona. Første dag på det andre cruiset.

Flott formet fargeklatt på det svarte skroget!

 

Barcelona 2011 2 Også første dag på det andre cruiset, på Liberty of the seas. Kanskje det cruisebildet jeg er aller mest fornøyd med! Noen syntes det var guffent, og det er kanskje bildet flest vil ha problemer med å forstå hvorfor jeg tok.

Det kan være vanskelig å forklare noe så subjektivt som hvorfor man liker et bilde. Selv om det er noe folk stadig prøver på i forbindelse med fotokonkurranser. Men å forklare hvorfor ens eget bilde er bra, det skal man i hvert fall ikke gjøre! Spesielt ikke her, hvor jeg eksplisitt har skrevet at dette er ikke gode bilder, bare rare. Men grunnen til at jeg tok det, det kan jeg forklare? Så kan du like det eller ikke. Dette er nemlig et bilde som går fullstendig på tvers av det glamorøse auraen som skal innhylle alle cruiseopplevelser. Forhåpentligvis litt morsomt? Og likevel er det fine farger som står i kontrast til hverandre. Synes jeg.

 

Cassis 2011 Bare måtte ta dette bildet. I Cassis, en tilsynelatende liten fiskerlandsby.

Jeg vet ikke om det ligger en spesiell historie bak, det er kanskje bare noe helt normalt å gjøre her hvis man har et pent teppe rett på innsiden av døren? Og pene men godt inngåtte sko er det vel ingen som stjeler...

 

Nice 2011 1 5 Hundebilder er ikke videre originalt, men med en gammel scooter gir det vel et slags middelhavsinntrykk? Og jeg synes bildene gjør seg bedre hvis de er plassert rett ved siden av hverandre. Tatt i Nice (et eller annet sted i/ved gamlebyen).

 

Nice 2011 3

Sprekk i murpuss har jeg tatt bilde av flere ganger, her er et eksempel ikke så langt fra hunden over.

Gult er kult!

 

Villefranche 2011

 Kveldsstemning fra Liberty of the seas. Før klokka 8 på kvelden! Det er Middelhavet og slutten av september. Da blir det fort mørkt.

Og mørket visker ut alle forstyrrende detaljer.

 

Livorno 2011

Form og farge. Nærmere bestemt firkanter og blått.

Tatt fra turistbåten som kjører rundt i Livorno.

 

Herculaneum 2011

Prøvde desperat å være original i Herculaneum, en gjennomfotografert ruinby i mange tiår. Dog kanskje ikke i samme grad som Pompeii...

Dermed fotograferte jeg dagens Herculaneum (også), med ruinbyen i bunnen av bildet.

 

Napoli 2011

Napoli-solnedgangen gir gjenskinn i Liberty of the seas.

Etter at jeg hadde vært i Herculaneum tidligere på dagen.

 

Middelhavet 2011

Bilde av relingen på Liberty of the seas, så fornøyd med bildet at jeg har forstørret det og hengt det på veggen.

 

Barcelona 2011 4

Litt kontrast til bildet over? Her har ungdommen (antar jeg) utfoldet seg i Barcelonas gater. Jeg har gått rundt med krykker så lenge i varmen at det er et Guds under at jeg i det hele tatt orker å trykke på utløserknappen.

Og vi er kommet over i oktober 2011.

 

Barcelona 2011 3

Litt tidligere samme dag jeg tar bildet over, er jeg i en av Barcelonas største turistattraksjoner: Casa Batlló. Ser ut som at alle bare går opp trappen (mens de hører på guiding i det ene øret), så jeg innbiller meg at jeg er en av ganske få som ser de fantastiske linjene opp mot 2.etg.

De lærde får strides om i hvilken grad jeg har klart å fange dem...

p forrige  p neste