Selsomme bilder med meg selv

Nei, her er det ikke bare portrettene som ikke er portretter, de fleste selvportrettene er heller ikke selvportretter. Noen av dem er helt klart i grenseland for hva som faktisk kan kalles selvportrett, men ingen av dem er nærbilder av meg selv med alpelue og pipe...

Jeg lurte på om jeg skulle lage en egen kategori med “skyggeselvportrett”, noe jeg har kommet på helt av meg selv, men likevel neppe er den første til å presentere... Men siden det ikke er fryktelig mange av dem er alle bildene jeg har med meg selv, skygge eller ikke, samlet her.

 

Oslo 2006 I likhet med første bilde med andre mennesker, er også første bilde med meg selv fra en av mine ortopediske kontakter med helsevesenet. Men dette er fra den første, i 2006. Jeg synes heller ikke det er like bra, men litt smågrotesk og selsomt kan man kanskje si?

En enkel komposisjon, og autentisk dette også!

 

Navigator 2009 Speil i taket er jo kult! Dette speilet sitter i Navigator of the seas, og må bare prøves! Jeg setter på selvutløseren, etterpå tryller jeg bort kameraet.

Tatt i 2009.

 

BHSS 2010 Første skyggeselvportrett, tatt en tidlig morgen på Beitostølen i 2010. For å sitere meg selv:

Jeg er på vei inn på rommet etter et nødvendig ærend klokka halv seks på morgenen, da jeg plutselig ser skyggen min på badedøra! Jeg sukker dypt, nå er jeg bare nødt til å hente kamera og kjøre ut av rommet igjen for å prøve å rekonstruere motivet. Etter noen sånn passe vellykede forsøk drar jeg inn og legger meg igjen, lys våken, for kanskje å sove et par timer til…

 

Liberty 2011 De har speil i taket på Liberty of the seas også! Dermed blir det et nytt bilde i 2011, nå med stol.

 

Bergen aR 2012 En ny skygge ble observert i Bergen auf Rügen i 2012, måtte jo også fotograferes. Vennligst ikke tolk følelser inn i den tilsynelatende spesielle kroppsholdningen...

 

Lanzarote 2015

Er dette et bilde med meg? OK, litt på kanten dette her, enig i det. Jeg befinner meg nemlig inne i flykroppen som kaster skyggen nede til venstre i bildet! For hadde jeg ikke vært der, hadde jeg jo ikke vært i stand til å ta bildet? Indirekte skyggeselvportrett, altså. Intet mindre!

På vei til Lanzarote i begynnelsen av 2015.

 

Puerto dC 2015

Litt sånn “lakk og lær”-følelse, liksom? Og det er vel kult? For rullestol-accessoirer kan også være kult, bare prøv å si noe annet! Kjørehanske på egen arm m/drink. Lanzarote, nærmere bestemt Puerto del Carmen, også begynnelsen av 2015.

 

Hamar 2016

En tilfeldig skygge på parkeringsplassen ved Vangsvegen. Hamar 2016

 

Vang 2017

Melvind og meg på tur, vi tar den faste runden hjemmefra, og det ser da ut til å være en flott skygge av halen hans? To glade gutter!


p forrige  p neste