Snodige bilder med mennesker

Men er det ikke jeg som ikke tar bilder av mennesker? Nei, nesten aldri (med unntak av den nærmeste familie), dette er vel omtrent alle korrekt eksponerte bilder med andre mennesker jeg har tatt i “moderne tid” (med digitalkamera). Jeg er vel ikke sjenert? For å bli tatt med her trenger egentlig ikke bildene å være så originale, det at jeg har tatt bilder med mennesker er originalt i seg selv. Og jeg skriver bevisst “med mennesker”, ikke “av mennesker”. De fleste av bildene inneholder nemlig bare deler av mennesker, som regel ikke hode, og kan dermed vanskelig kalles portretter i alle fall. Men det betyr jo også at de fleste av disse bildene blir ganske snodige, og dermed oppfyller de jo likevel kriteriet for å bli valgt ut her.

Jeg har imidlertid ikke noe imot mennesker, og det finnes flere bilder av hele mennesker her, noe man kan se allerede på det første bildet. Og jeg tror vel neppe at at jeg kan beskyldes for å ha kopiert andre med disse bildene heller...

 

Oslo 2007 Oslo, høsten 2007. Min andre ortopediske kontakt med helsevesenet. Bildet er et slags selvportrett, men siden det inneholder mer av andre enn meg selv, havnet det her. Jeg har fire(!) damer som skal gipse benet mitt (midlertidig), og spastisk som jeg var allerede den gang tok de ingen sjanser på at benet mitt skulle gjøre ukontrollerbare rykninger.

Selv om ikke bildet gir mange glade minner er det et bilde jeg er veldig fornøyd med. Tilfeldigvis sånn noenlunde godt komponert, og autentisk som bare pokker!

 

Romsdalsfjorden 2009 Forsøksvis fancy naturlig innrammet vestlandsnatur, på vei mot Molde. Fjellene befant seg faktisk akkurat der bak denne dingsen på ferga. Men for moro skyld lot jeg “turisthodet” bli stående der det også var, og vipps, har vi et bilde av et menneske (også).

Tatt i 2009.

 

Civitavecchia 2009 En sliten bærer (eller hva de nå kalles) på Navigator of the seas i Civitavecchia, 2009.

Et lite forsøk på å være fotojournalist med et ekte arbeiderklassebilde!

 

Catosenteret 2010 17.mai-bilde fra Catosenteret, 2010! Det at det er 17.mai, og ikke bare en vanlig grillfest gjør det jo enda morsommere. Det er bare den lille detaljen at det ikke synes på bildet! Jeg synes (lettere subjektivt) at bildet er festlig (og tankevekkende) som det er, men når det må forklares for å bli morsommere kunne det vært bedre... Det skulle i alle fall vært et flagg der!

 

BHSS 2011 Hvorfor kan ikke festlige mennesker også bruke rullestol? For det er det at dette lille utsnittet er nok for å vise at dette er et festlig menneske!

Beitostølen, 2011.

 

Cruise, 2011

Cassis 2011

En albue som matcher den rustikke veggen, det skal ikke mer til. Synes jeg.

Cassis, den lille franske byen der jeg tok flere bilder.

 

Livorno 2011 1

Her er vel både fiskeren og omgivelsene rustikke? Tatt på rundtur i Livornos kanaler.

 

 

Livorno 2011 2

En kokk tar seg en liten pause og ser ut på omgivelsene i Livorno (han sikkert har sett før)

 

Barcelona 2011

Et speilbilde jeg virkelig synes jeg treffer med, på en av bygningene i Parc Güell, Barcelona. Og jeg har enda flere...

Andre tider og steder

Danskebaten 2014

Danskebåten. Et klassisk danskebåtmotiv må jeg vel ha lov til å si? På vei mot København i 2014.

 

 

Puerto dC 2015 1

Og her er det arkitektur med aktivitet. Puerto del Carmen, Lanzarote, februar 2015.

 

Puerto dC 2015 2

Nå valgte jeg ikke dette utsnittet bare fordi jeg er sjenert, men fordi jeg syntes det danner kule linjer med enkle og klare farger!

Også Puerto del Carmen, Lanzarote, februar 2015.

 

 Vilnius, 2016

Vilnius 2016 1

Bare måtte bli litt nærgående! Et fantastisk motiv jeg ikke vet om jeg har klart å yte full rettferdighet, men jeg gjorde mitt beste!

Tror dette var en bryllupsgjest, i et ungdommelig bryllup...

 

Vilnius 2016 2

Ikke et menneskebilde, sier du? Se på bildet en gang til!

 

 Vilnius 2016 3 5

Jeg var litt treig, men fikk kastet meg rundt og slengt av ett bilde da jeg i sidesynet plutselig så tidenes kontrast komme vandrende forbi porten jeg nesten akkurat hadde tatt bilde av med en annen slags modeller foran... 

Så Vilnius kan vel også påberope seg å være kontrastenes by!

 

Vilnius 2016 5

Jeg ser nå at det andre “arbeiderklassebildet” mitt på denne siden også er av hvilende arbeidere! Men arbeidsfolk må også få hvile! Og når folk jobber er det ikke så lett å ta bilder når man står på utsiden.

Disse arbeiderne jobbet på det berømte tv-tårnet i byen.

 

Vilnius 2016 6

Helt i grenseland for hva som kan kalles “bilder med mennesker”, store deler av bildet er andre menneskers bilder, men det må da være lov å sitere? Selv uten navn? Men snodig kan det vel kalles, håper jeg!

 

Vilnius 2016 7

 Ungdommelige ben, og knær ikke minst!

p forrige  p neste