Merkelige bilder fra utlandet (men ikke fra cruise!)

Utenlandske snodigheter fra (stort sett) det nære utland, der jeg som regel befinner meg når jeg drar utenfor Norges grenser. Flere av bildene er tatt ombord på båter, selv om de ikke driver det de fleste av oss regner som cruise.

 

Kielfergen 2008

Vi begynner faktisk med et jobbseminar! Kiel-tur i 2008.

Vet ikke helt hvor vi befinner oss når bildet blir tatt, men når jeg sitter og stirrer ned i drinken på kvelden antar jeg at vi befinner oss utenfor Sverige et sted. For det er en drink det er, fotografert med et kompaktkamera. Ikke et himmellegema fotografert med et teleskop. Jeg har alltid syntes at det ser ut som det sistnevnte, men det sier kanskje mer om mine astronomikunnskaper...

 

Tyskland, September 2012

Bergen aR 2012

Husgavler mot blå himmel må nesten sies å være et av mine favorittmotiver!

Dette grønne huset er fotografert i Bergen auf Rügen.

 

Rheinsberg 2012

En eller annen slags lagerbygning i utkanten av Rheinsberg.

Jeg er en ivrig tilhenger av “forfallets estetikk”, selv om det begrepet kanskje virker koseligere med forfalne tømmerkoier enn sliten betong.

 

Bohlsen 2012 En temmelig ordinær grønn port, som jeg synes blir fotografisk interessant med et nedre forfall.

Og fordi bildet er tatt i Bohlsen, selvfølgelig. Men det skjønte du vel.

 

Lubeck 2012

Jeg har en tendens til å ta bilde av tak, gjerne nedenfra. Og en “innvendig takflate” (som definisjonen beskriver det) heter strengt tatt himling?

Dette er altså himlingen på Holstentor, berømt gammel byport i Lübeck. Den er så forseggjort og kul at jeg helt sikkert ikke er alene om å ta bilde av den, men vi er nok i mindretall.

 

SchleswigHolstein 2012Dette er en tilfeldig vegg jeg fant da jeg svingte av hovedveien tilbake til Kiel.

Jeg hadde vel egentlig tenkt å ta bilde av natur, noe jeg også gjorde, men syntes bare at denne veggen var hinsides fotogen, og viser at det ikke er lange veien ut på bondelandet i denne delen av tyskland...

 

Kielfergen 2012 Og jaggu kommer det ikke en himling til!

For det er det dette er, på Color Fantasy.

 

 Andre tider og steder

Dubrovnik 2013 3

Da er vi i et litt fjernere utland, dog fremdeles europa, 2013.

Dubrovnik, nærmere bestemt Radisson Blu Resort & Spa, Dubrovnik Sun Gardens! Et lite stykke utenfor sentrum. Ikke ofte jeg får til kveldsbilder, men av og til (synes jeg i alle fall selv) sitter det!

 

Puerto dC 2015 1

Da har vi byttet hotell, og verdensdel kan man kanskje si? Nå er vi på Kanariøyene i 2015, nærmere bestemt Lanzarote. Under europeisk (Spansk) jurisdiksjon (blir det riktig å si?), men beliggende utenfor Afrika.

Stedet er Puerto del Carmen, og (leilighets)hotellet heter Cinco Plazas. Og bildet? En struktur i murpussen på vei til leiligheten, i lampe-/blitzlys.

 

Puerto dC 2015 2

 En Lanzarote-eksponering til, denne gang et annet typisk Gunnar-motiv, en flisete port øverst i Puerto del Carmen.

Rødt og grønt er også kult (selv om det ikke rimer)!

 

Kobenhavn 2015 1

 Så er vi i København, som dere sikkert kan se? Nja, er man veldig lokalkjent tror jeg kanskje man i alle fall kan se hvor i byen det er. Det er ikke mange bygninger, heller ikke i København, som har fargene til Palads kino...

Fotografert sensommeren 2015.

 

Kobenhavn 2015 2

Litt mer grunnmur fra Palads kino.

 

Danskebaten 2016 1

Detalj fra danskebåten (til København) våren 2016

 

Danskebaten 2016 2

Og enda en detalj fra samme danskebåt (har ikke notert meg hvilken av dem)

 

Vilnius 2016 1

 Vask til tørk (håper ikke et slikt bilde blir for privat?) i Litauens hovedsted Vilnius 2016.

Det er jo rent og helt tøy, bare litt uvant for meg å ha tøyet til tørk på veggen. Det funker sikkert helt fint, ellers hadde de vel ikke gjort det...

 

Vilnius 2016 2

En litt sliten vegg i Vilnius, og jeg må presisere at sprekk i murpuss og tagging er noe jeg har tatt bilde av mange steder, også i vårt eget land. Vet ikke hvor mange andre som tar slike bilder, og hvor originalt det egentlig er.

Tilfeldig at det er Vilnius som får “unngjelde” her, det er en flott by med mye fin arkitektur. Og jeg synes altså det er fotogent (forfallets estetikk igjen), selv om jeg ikke ville likt å ha det på mitt eget hus.

p forrige  p neste