Rullestolside

Rullestolen er ikke en del av personligheten min, og jeg er absolutt ikke en del av rullestolen, men den er en viktig del av dagliglivet. En forutsetning for et fritt og selvstendig liv, rett og slett. Tenk på den!  Så jeg fant ut at jeg skulle samle alle slags rullestolrelevante linker på en (denne) side, både interne og eksterne. Uten at jeg har ambisjoner om å bli landets nye “rullestol-hub”. I all hovedsak for mitt eget bruk, kanskje som noen små tips til rullestolbrukere jeg kjenner. Kanskje kunne jeg legge ut noen skriverier om rullestolerfaringer også? Jeg får se på det. Jeg har ikke tid, overskudd eller nok spenning i livet til å drive en daglig blogg, men kanskje jeg noen ganger kan dele en og annen erfaring?


Av og til prøver jeg meg med med litt forbrukerjournalistikk når det gjelder rullestoltilgjengelighet, spesielt for utenlandske reiseberetninger, markert med symbolet HC symbol. Problemet er at reiseberetningene ikke oppdateres, slik at informasjonen kan være utdatert, i større eller mindre grad. Så ta det med en klype salt! Noe som vel forresten gjelder alt annet man finner på internett også...

Jeg bruker altså det flotte nye tilgjengelighetssymbolet HC symbol, les gjerne mer om Sara Hendren and the Accessible Icon Project

De nevnte forbrukerjournalistikkforsøkene er samlet her:

•  2011 – Middelhavet igjen...

•  2012 – Eine kleine Reise...

•  2013 – Romantikk i Dubrovnik

•  2014 – På leting etter...

•  2015 – Lanzarote...

•  2016 – Vilnius


Eksterne rullestolrelevante sider som virker interessante, men som jeg (ennå) ikke følger med på fast:

http://ilivewithadisability.com/ (engelskspråklig)

Facebookgruppen Positivt rullende

ULOBA (selvfølgelig)

...oppdateringer følger...


Jeg følger med på flere tegneserier, og ble begeistret da jeg fant en tegneserie med en rullestolkarakter!

Bloom County er en amerikansk 80-talls tegneserie skrevet av Berkeley Breathed.

Det er i 2019 blitt 30 år siden den ble pensjonert, men den resirkuleres på GoComics, og er visstnok tatt opp igjen i 2015 via Facebook.

Den bærer opprinnelig et umiskjennelig preg av amerikansk 80-talls kultur og politikk, men for meg som er en stor tilhenger av musikk fra 80-tallet, er jo ikke det noe problem!

OG man kan finne noen hysterisk morsomme (synes jeg) striper med karakteren “Cutter John” som er rullestolbruker og vietnamveteran.

Han ikke er den mest sentrale karakteren i serien, så skal du lese den må du ha interesse for både absurd humor og amerikansk livsstil. Så dukker det av og til opp noen “rullestolperler” du kan glede deg over!

Sånn som denne her!