2015 – Lanzarote...

 

start

 

 

Endelig skal jeg på sydentur! Riktignok har jeg tidligere vært to uker i Dubrovnik og én dag innom  Mallorca, men nå skal jeg flykte unna vinteren sammen med kjæresten min og dra to uker til Kanariøyene, det er det som er sydentur! Etter diverse undersøkelser er vi falt ned på Lanzarote, som ikke har det verste harrystempelet på seg, men som likevel har det udefinerbare men likevel umiskjennelige preget av syden.

 

HC tekst

 

NedoverAvreise sånn omtrent som planlagt, 04.30. Når det gjelder flyreiser kan det jo faktisk ikke sies å være ekstremt tidlig, ikke for oss heller, men det er første gang for meg at jeg skal dra på så tidlig flytur midt på vinteren!
Heldigvis er det mildt ute, pluss/minus 0 grader. Og heldigvis har vi sjåfør! Caroline kjører Octavia’n trygt inn til Gardermoen. Vi kan dermed slappe av, men sover vel ikke så mye i bilen (heller).

p lesmerbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

 

HotelletHotellet Cinco Plazas er helt greit, med normal sydenstandard på leiligheten, ifølge dem med litt mer sydenerfaring enn meg.
Fullt mulig å dusje også, spesielt etter at de skrur opp et ekstra håndtak i dusjen.
“Mikro-supermarkedet” på hotellet handler vi ikke noe særlig i. Vi besøker hotellrestauranten den første kvelden, men buffeten frister ikke til gjentakelse… Vi spiser et par interne middager i leiligheten, den har kjøleskap og "tekjøkken".

.p lesmer

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

 

OppePå den andre siden av gaten for hotellet ligger supermarkedet vi handler mest i. Det er bestandig fascinerende å se andre lands dagligvarer, for ikke å snakke om sitt egets lands varer eksportert og til salgs for eksotisk blodpris!
Vi er også innom restauranten i 2.etg, den virker å være ekte irsk (vi trodde først den var ekte engelsk, beklager!), “your local (pub) away from home”, inkludert høylytte damer ved nabobordet som nesten overdøver vår egen samtale…

p lesmerbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

 

NedeMesteparten av aktiviteten vår i Puerto del Carmen foregår nede på strandpromenaden. Der ligger butikkene og restaurantene, og der er utsikten ut over havet med palmer i forgrunnen…
Strakeste veien opp og ned viser seg å være i bratteste laget, en alternativ rute er likevel for bratt til at jeg kommer meg opp uten hjelp. Siden vi avslutter promenadene våre med middag sammen, må jeg finne meg i litt kjærestedytt hjemover!

p lesmer

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

TimanfayaVi blir med på en organisert utflukt, til naturreservatet Timanfaya. Timanfaya er et vulkanlandskap som virker både interessant og fotogent, og det er ikke lov å kjøre rundt der i egen (leie)bil, om man hadde hatt det. Tror vi. De fleste bildene må tas innenfra bussen, men den gjør et par fotostopp, i tillegg til en middagspause. Grei mat, men enerverende gitarakkompagnement som jeg ikke får tatt bilde av.

.p lesmer

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

 

Arrecife

Vi får ikke somlet oss med på flere bussturer, de andre turene ser heller ikke ut til å være spesielt godt tilpasset rullestolbruk (eller krykkebruk), noe de lokale guidene bekrefter. Dermed lager vi vår egen ekskursjon og tar taxi til Arrecife, “hovedstaden” på Lanzarote. Vi prater om å kunne ta flere turer for å få med oss alt, det er tross alt ikke langt. Vi trekker imidlertid relativt kjapt den konklusjonen at det holder med én dag.

p lesmer

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

 

OppoverAntakeligvis skal ikke alle turistene på øya dra hjem samtidig, ikke en gang alle turistene på hotellet vårt, det bare virker sånn… Hadde det vært plass til å ta frem et kamera, skulle jeg tatt bilde av det!
Vel inne i terminalen er det bare å stille seg i kø for innsjekking, mens vi lurer på hvor mye bagasjen vår veier. Den veier litt for mye, så vi må ta en omvei for å betale en og annen euro. Vi har fått en ledsager som skal vise raskeste vei for meg og rullestolen min, helt greit, selv om jeg nesten må dytte ham unna for å forstå at jeg IKKE skal trilles som en annen bagasjetralle.

p lesmer

bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

p forrige  p neste